לשם מה אנו חיים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למה אנחנו קיימים? ומאוד אשמח אם יש למישהו לתת לי מקורות תודה מעיין

תשובה

שלום מעיין

כאן באתר ישנו חומר רב בנושא.ובמדור השו"ת ענינו על כך גם כן כמה פעמים בהרחבה. תמצית הענין הוא כלשון הרמח"ל בתחילת ספרו "מסילת ישרים" (שהיה מגדולי המקובלים בכל הדורות): "האדם לא נברא אלא להתענג על השם ולהנות מזיו שכינתו שזהו התענוג הגדול מכל העידונים היכולים להמצא" וכו.

האדם נברא להנות! כן כן תכלית בריאת האדם כדי שיהנה ויתענג לנצח נצחים. מהו תענוג? מהו תענוג אמיתי בר קיימא ? מהו תענוג שבסופו האדם לא מרגש ריקנות אל תחושת מילוי? זהו התענוג על השם. איך מתענגים על השם? ומתי נחוש עונג זה בשלמות? זה כבר דורש הסבר ארוך . אך חשוב לזכור תמיד שהאדם נברא כדי להתענג ולהיטיב עמו.