שבת

כמה שאלות בנושאים שונים ומגוונים

  • כ"ח סיון התשע"ח

שאלה

שלום רב. יש לי כמה שאלות שונות:
1) אם התפניתי לפני השינה ונטלתי ידיים, האם יש צורך ליטול ידיים פעם נוספת כנטילה לפני השינה או שנטילת הידיים לאחר ההתפנות יכולה להיחשב גם כנטילת ידיים שלפני השינה?
2) אם חבר כתב לי הודעה במהלך השבת, האם לאחר השבת מותר לי לראות מה הוא כתב? (משום שלפעמים אלה עשויים להיות דברים חשובים בקשר ללימודים כי אני סטודנט) כמו כן, הדבר קשור גם למיילים שעשויים להישלח מטעם האוניברסיטה במהלך השבת ויכולים להכיל מידע חשוב, האם מותר לקרוא אותם לאחר צאת השבת?
3) בקרוב מתחילה תחרות הכדורגל המפורסמת של גביע העולם (המונדיאל). בקשר למשחקים המשודרים במהלך השבת, האם מותר לי להקליט משחקים מהשבת ולצפות בהם לאחר צאת השבת או לצפות בשידורים חוזרים של אותם משחקים לאחר צאת השבת?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובה ליטול ידיים לני השינה. יש המקפידים על כך ואם נטלת לאחר ההתפנות אין חובה ליטול שוב לפני השינה.

2. לא. יש לכתוב לה שהמיל הגיע ריק ושישלחו לך שוב.

3. מותר רק ברשת נכרית ולא מרשת ישראלית.