שמירת שבת לאוכלוסיה מבוגרת ומוגבלת

  • כ"ה סיון התשע"ח

שאלה

שלום רב ,

לאחרונה נתקלתי בדילמה שאשמח לתשובה : אימי בת 75 סוכרתית ומוגבלת ביכולתה ללכת מעבר למרחקים קצרים כמו כן אימי שומרת שבת והינה דתיה מסורתית ,
בשבתות בעבר אימי הייתה מגיעה לבית הכנסת וכך השבת הייתה עבורה עונג אמיתי , אך עתה בגלל חוסר יכולתה ללכת היא נאלצת להישאר בבית , ילדיה ואנוכי משתדלים להרבות בביקורים אך לא תמיד הדבר אפשרי .
משיחת בירור עימה היא ציינה בפניי שהשבת עבורה הפכה להיות יממה קשה .
לאור זאת האם ההלכה מתחשבת בקושי של אוכלוסיה זו להפוך את השבת לעונג . וזאת לאור העובדה כי לא ניתן לשוחח בטלפון / לא לנסוע למשפחה / ולא להשתמש בחשמל.

תודה
תומר

תשובה

שלום וברכה

אכן מצוה גדולה עלייך לקחת את האמא בכסא גלגלים לבית הכנסת וזכות זו תעמוד לך בעולם הזה ובעולם הבא.

אימך תהנה מאוד בשבת ואת תזכי גם במצווה היקרה הזו.

עלי והצליחי,