האם אפשר להשתמש בכלי זכוכית לבשר וחלב?

  • כ"ב סיון התשע"ח

שאלה

אם אני משתמשת בבית שלי בצלחות וקערות מזכוכית ולא חרסינה, אני יכולה להשתמש איתם גם בבשר וגם בחלב?? ואם כן או לא למה. תודה

תשובה

שלום רב,

אם את נוהגת כמנהג הספרדים את יכולה להשתמש באותם כלי זכוכית לבשר וחלב, אך את צריכה להקפיד להדיח ולשפשף את הכלים היטב בין בשר לחלב.

ולגבי מנהג האשכנזים, נחלקו הדעות האם אפשר להשתמש בכלי זכוכית לבשר וחלב, ובהרבה מקומות התפשט המנהג להחמיר בזה.

מקורות: לגבי מנהג הספרדים - יעויין שו"ת יביע אומר חלק ד' (חלק יורה דעה סימן ה), והליכות עולם חלק א' (עמודים רפה-רפז).

ולגבי מנהג האשכנזים, נחלקו בזה הדעות, יעויין דרכי תשובה (סימן קכא סק"ב), ובהרבה מקומות התפשט המנהג להחמיר בזה, יעויין אורחות הבית (פרק ז סעיף ו).

בברכה,

הלל מאירס