שאל את הרב - כללי

מדוע רשות ואהבת לרעך כמוך ולא ואהבת את רעך כמוך

  • כ"א סיון התשע"ח

שאלה

מדוע רשום בתורה ואהבת לרעך כמוך ולא ואהבת את רעך כמוך?

תשובה

שלום וברכה,

ראיתי מי שהסביר כי "ואהבת את רעך כמוך" - היה מתייחס למחשבה. לחיבור נפשי שבו אין אף חילוק בין נפשך לבין נפשו של השני, אך אין זו דרישה שהתורה דורשת מיהודי רגיל, וגם אין כאן התייחסות מעשית.

אך המצווה "ואהבת לרעך כמוך" - מתייחסת לעשייה, "לרעך" = "אל רעך", עשה עבורו (אליו) כל מה שזקוק לו כפי שהיית עושה זאת עבור עצמך. מצווה אשר מתייחסת למעשה שיש בכוח היהודי לקיים. לדוגמה באירוח אורחים, בהלוואות וכדו'.

בברכה,

דניאל בלס