שבת

יין וסעודות בשבת

  • י"ב סיון התשע"ח

שאלה

שלום הרב אני בעלת תשובה רווקה ברוך השם, יש לי כמה שאלות :
1 האם זה חובה לעשות סעודה שניה עם ארוחה בשרית? זה קצת קשה בבוקר לאכול בשר וכבר לא נהוג.....
האם אני יכולה בשבת בבוקר בסעודה שניה לאכול מה שבא לי כמו עוגה או מעדן?
2 יש לי קושי עם שתיית יין וגם עם תירוש.הכמות שצריך לשתות ממש מקשה עליי ומצער אותי ובגלל זה אני לא מקפידה על סעודות. האם אפשר לפטור אותי מהיין? (שוב מציינת גם תירוש מיץ ענבים קשה לי). תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

1. אם את לא אוהבת לאכול בשר אינך חייבת. החובה היא לאכול פת בכל סעודה.

2. שיעור השתיה של היין או מיץ ענבים הינו רק 45 מ"ל שהינו ממש מעט. אם בכל זאת אינך יכולה לשתות זאת תוכלי בדיעבד לקדש בבוקר על קפה.