נשים

מדוע מותר לנשים לשמוע שירת גברים?

  • ג' סיון התשע"ח

שאלה

מדוע אסור לגברים לשמוע שירת נשים, ומדוע לנשים מותר לשמוע שירת גברים? תודה

תשובה

שלום רב,

הסיבה שאסור לגבר לשמוע שירת אישה היא מחשש להרהורי עבירה, אולם לאישה מותר לשמוע שירת גבר כי חשש זה פחות מצוי אצלה.

מקורות: אמנם בספר חסידים (סימן תריד) מבואר, שגם לאישה אין לשמוע שירת גבר. ע"ש. מכל מקום המנהג להקל בזה, והיינו טעמא משום שאין חשש כל כך להרהורי עבירה באופן כזה, וכן יעויין בשו"ת בית אבי חלק ד' (סימן קמב אות יא-יב, וסימן קנו) ובשו"ת יביע אומר חלק א' (חלק אורח חיים סימן ו אות ה) ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק א' (סימן כב אות ד), אולם אם באמת זה גורם לה הרהורי עבירה פשוט שאסור לה לשמוע. וכ"כ בשו"ת שבט הלוי חלק ה' (סימן קצז אות ב).

בברכה,

הלל מאירס