שבת

למה אומרים אשת חיל בליל שבת?

  • ב' סיון התשע"ח

שאלה

מה הטעם שתיקנו להגיד אשת חיל בליל שבת?? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

א. בסידור השל"ה והיעב"ץ כתבו שאומרים אשת חיל בליל שבת כנגד השכינה.

ב. ויש שכתבו להסביר על פי מה שאמרו במדרש בראשית רבה (פרשה יא פסקה ח) בשם רבי שמעון בר יוחאי, אמרה שבת לפני הקב"ה, רבונו של עולם לכולן יש בן זוג ולי אין בן זוג, אמר לה הקב"ה כנסת ישראל היא בן זוגך (אוצר טעמי המנהגים חלק א' עמודים קסד-קסה בשם זיו המנהגים עמוד צו).

ג. כי יש במזמור זה דברי שבח לעקרת הבית שטרחה והכינה את כל הדרוש לשבת (אוצר טעמי המנהגים שם בשם הסידור והתפילה חלק ב' עמוד 13).

בברכה,

הלל מאירס