חברה והשקפה

נוסח. תסריט שאינו בדיוק על פי המקור במדויק

  • כ"ח אייר התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב.
אני מפעילה בגני ילדים, תנועה הצגה שירה וכו...
כתבתי תסריט לסיפור של " טובה תורה מיכל סחורה"
וכדי להמחיש את הדברים סיפרתי שהייתה סערה גדולה בים וכול הסוחרים באוניה זרקו את דברי הסחורה למים ואילו התלמיד חכם לא היה מה לזרוק..
ולאחר מיכן דו שיח בין הסוחרים לרב שבסופו אמרו כולם" טובה תורה מיכל סחורה"
אחר כך פנתה אלי גננת ואמרה לי שעל פי המקור במדרש תנחומה הם היו שודדים שבאו ולקחו את כול הסחורה היא טוענת שזה מעוות ולא על פי מקור הסיפור.
לי זה גורם עוגמת נפש מרובה כי התוכנית בנויה כך עם קול באולפן וכו.. וגם אביזרים..
האם זה נכון שזה נקרא מעוות ואי אפשר להציג את זה באופן שאמרתי לילדים?

תשובה

שלום וברכה

אפשר לספר את זה כמו שאת מציגה זאת.

למרות שמדרש אכן מופיע קצת בסגנון אחר או בשודדים או במוכס.

בברכה,

בנימין שמואל