שאל את הרב - כללי

איך קין התרבה?

  • כ"ד אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה בנוגע לקין, אם הקב"ה ברא את אדם וחווה במו ידיו והם היו האנשים הראשונים, איך זה שלאחר שקין הרג את הבל הוא התחתן והעמיד צאצאים אם הם היו רק שלושה בעולם? אם אפשר תשובה יותר על דרך הפשט אודה לך מאוד.

תשובה

שלום רב,

קין והבל התחתנו עם האחיות שלהם. והקב"ה התיר זאת לצורך בניית העולם. ואמרו חז"ל שעל זה נאמר הפסוק (תהלים פט ג) "כי אמרתי עולם חסד יבנה", שחסד הוא שעשה הקב"ה עם בריותיו שהתיר לקין והבל לישא את אחיותיהם כדי שיבנה העולם.

מקורות: יעויין מסכת סנהדרין (דף נח עמוד ב), וירושלמי מסכת יבמות (פרק יא הלכה א).

בברכה,

הלל מאירס