מספר שאלות הלכתיות בהמון נושאים שונים

  • י"ז אייר התשע"ח

שאלה

שלום וברכה יישר כוח
1) האם בזמן נידה חובה להפריד מיטות. מה המרחק המינימאלי? אם הופרדו לעשרים סנטימטר האם נחשב כהפרדה?
2) כיצד ניתן לתקן זמן בעבודה בו לא עבדתי והתבטלתי ושלא תיהיה טרוניה כלפיי כלל בשמיים?
3) ביתי בת 4 . האם יש חובה עליי לחנכה לברך ברכות הנהנין ונטילת ידיים ?
4) מה המינימום קריאה בקריאת שמע שעל המיטה?
5) סליחה על השאלה-האם ניתן לברך עם בוקסר בלבד (מכנסיים קצרים מאוד)
תודה רבה מעריך מאוד

תשובה

שלום וברכה

1. חובה להפריד מיטות. מעיקר הדין די בהפרדה קטנה בקהילות רבות מקפדים על מרחק של 50 ס"מ.

2. אם לא היה לך מה לעשות, אתה פטור. אם היית צריך לעבוד ובכל זאת לא עבדת יש מקום להחזיקר לעבודה כסף או לעבוד שעות נוספות בעת שצריך ואל לבקש על כך תמורה.

3. לחנכה באיזי, להזכיר לה וללנמד אותה את הברכות ולשבח אותה כאשר היא זוכרת לברך וכדו'.

4. משמע ישראל עד ובשעריך וברכת המפיל.

5. מותר כמובן שגם כיפה