שבת

סחיטת לימון בשבת

  • י"ב אייר התשע"ח

שאלה

שלום הרב!
ראיתי שהרב עובדיה זצ"ל בחזון עובדיה כתב שמותר לסחוט לימון בשבת. רציתי לדעת האם זה חייב להיות ישירות לתוך אוכל, והאם מותר לסחוט בכלי שמיוחד לסחיטת לימון.
תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג האשכנזים אסור לסחוט לימון בשבת אלא אם כן סוחטים אותו על גבי אוכל (משנה ברורה סימן שכ ס"ק כב).

אולם לפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל מותר לסחוט לימון בשבת אפילו לתוך כוס ריק (חזון עובדיה שבת חלק ד' עמודים קלד-קלז), ואם את נוהגת לפי פסקיו תוכלי לסחוט לימון גם בשבת.

ולכל הדעות אסור לסחוט לימון על ידי מסחטה ידנית בשבת (וכן כתב בספר ילקוט יוסף שבת כרך ג' עמוד שדמ סעיף ח).

בברכה,

הלל מאירס