מעשר כספים מחיסכון לדירה

  • ו' אייר התשע"ח

שאלה

שלום,
שוב שאלת מעשרות.
אנו מעשרים המון ב״ה, זה מצד אחד משמח אותנו לחשוב שבאמת אנו מקבלים המון, עוד ועוד ומעשרים המון.
מצד שני, אני תוהה האם כל המעשרות הן נצרכות.
כבר שאלתי מספר שאלות והבנתי את ה״חוקים״, אך תמיד בודקת שוב לגבי כספים שמגיעים ממקור שונה.
קבלנו מההורים עזרה כספית ברכישת הדירה ובכוונתנו היה לעשא עד שקראתי אצלכם שלא צריך לעשר על כסף המיועד למטרה מסויימת.
כמו כן, בשנה האחרונה חסכנו בע״ה 40,000 עמ״נ לקנות את הדירה (התשלום הראשון שהיינו אמורים) ובמהלך השנה צצו לנו כספים אל תוך החסכון (דמי לידה, החזר מס..) כך שלאחר שנה היה לנו 53,000 ב״ה ומסתבר שזה משמיים בדיוק מכיוון שמחיר הדירה עלה וזהו הסכום שאותו נאלצנו לשלם במקום ה-40,000.
עכשיו השאלה, לעשר על ה-53,000 ששולמו?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הכסף שהרווחתם והקדשתם לדירה, חייב במעשרות.

הכסף שקיבלת מההורים פטור ממעשרות.