סעודת הודיה לאחר דיכאון

  • ו' אייר התשע"ח

שאלה

לאחר לידת בני השלישי חוויתי דכאון אחרי לידה ובזמן הדכאון אמרתי שאני אעשה סעודת הודיה כדי לקבל ולהודות לה ברגע שאצא מזה. ב"ה יצאתי מזה ושניתי ליזום עם בנות המשפחה סעודת הודיה לא היתה היענות. חשוב להדגיש שבכל הזדמנות שיש אני מזכירה את זה ולא מתביישת בזה אך בפועל לא עשיתי את סעודת ההודיה. האם אני מוכרחה לעשות התרת נדרים? אם כן האם יש דרך לעשות זאת טלפונית?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת מצידך רוצה והם לא מעונינים לבוא תעשי סעודת הודיה עם בעלך ותגידי מזמורי תודה לה' או שתתני סעודת עניים בבית ההתבשיל ובזה יצאת ידי חובה.