תפילה וברכות

האם מותר לקרוא בתורה בתפילת יחיד?

  • ד' אייר התשע"ח

שאלה

שלום רב, רציתי לשאול האם מותר לקרוא בתורה בתפילת יחיד, כגון בשחרית של יום חול, ובשחרית של שבת, ואם כן, כיצד, תודה רבה ויישר כוח!

תשובה

שלום רב,

אפשר לקרוא מתוך חומש וללא ברכות התורה, וגם ראוי לעשות כן.

מקורות: יעוייןלהגרא"חנאהזצ"לבספרקצות השלחן (סימן כה סעיף יד) שמי שלא שמע קריאת התורה בצבור יקרא לעצמו הפרשה מתוך חומש. ובהערה שם הביא שכן כתב המהר"י ברונא, והובאו דבריו בשער הכולל.

בברכה,

הלל מאירס