חגים ומועדי השנה

מוזיקה בספירת העומר ביום שישי ומוצאי שבת

  • ג' אייר התשע"ח

שאלה

שלום, יש לי שאלה שמעתי שחלק אומרים שמותר לשמוע שירים בימי ספירת העומר לפני שבת ומוצאי שבת האם זה נכון. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין להקל בזה.

מקורות: יעויין שו"ת מעין אומר חלק ג' (פרק ג סימן ג). ודעת הרב מאיר מאזוז שליט"א בשו"ת מקור נאמן חלק ב' (סימן תסג) להקל בשמיעת שירים ביום שישי אחרי חצות. ומי שנוהג לפי הוראותיו תמיד - יכול גם כאן להקל כדעתו.

בברכה,

הלל מאירס