אמונה

הזדמנות שניהה להשתדלות ?

  • ל' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום
אני סטודנטית לתואר בהנדסה . שנה שניה
יש לי שאלה חשובה .
התואר הוא תואר אינטנסיבי שלא.מגיע בקלותמ
עם זאת יש בנות המוציאות ציונים מאוד גבוהים כבר במועד א' .
ויש בנות שצריכות יותר להתאמץ בכדי שהממוצע יהייה גבוהה..
אנחנו עכשיו באמצע סמסטר ב' כל הכיתה בקצב של הסמסטר עם הקורסים הנוכחים
ואנחנו קבוצה של בנות שמשקיעות את הזמן עוד בסמסטר א'
השאלה היא כזאת
אם לא עברתי את.המבחן אני ניגשת.מועד ב' ומוציאה ציון טוב. אין ברירה
אבל במידה ועברתי את המבחן של.מועד א' בציון מאוד מבאס .
האם יש פה עיניין של צ'אנס נוסף של השתדלות מצידי בכדי לעלות.את הממוצע ?
אני מאמינה ש ה' נותן אפשרות נוספת לעלות את ההממוצע , ובדיוק בשביל זה יש מועדי ב . כדי שנתפלל עוד קצת ונעשה עוד השתדלות מצידינו
ויש לי חברה שטוענת שה' קובע את הממוצע שלי בסופו של דבר ואם היה רוצה לתת לי ציון טוב בקורס הזה ההיתי מקבלת את הציון הטוב במועד א' והוא זה שידאג לממוצע הסופי שלי שזה מה שחשוב בסופו של דבר... היא אומרת שלחזור אחרי המבחנים של הסמסטר הקודם .במקום להתמקד בסמסטר הנוכחי זה לעעשות השתדלות שכבר מעבר להשתדלות שה' רוצה שנעשה בתואר, ואנחנו צריכות להמשיך הלאה, ולהתפלל שהממוצע יעלה בסמסטר הנוכחי
אבל גם היא בעצמה אומרת.שהיא צריכה חיזוק בזה .

תשובה

שלום וברכה

לעניות דעתי נראה שעדיף לנסות לשפר על הציון כבר בסמסטר א' ועדיין זה בגדר השתדלות ראויה.