תפילה וברכות

כיסוי ראש בשעת תפילה

  • ל' ניסן התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי כמה שאלות בנוגע לכיסוי ראש (רווקות) בשעת תפילה, הזכרת שם ד׳, וכדומה.

קראתי בשולחן ערוך של הרב עובדיה יוסף זצוק״ל שאישה רווקה גם צריכה לכסות את ראשה בזמן תפילה וברכות וכדומה.

האם גם בברכות רגילות כמו ׳אשר יצר׳ וברכות ׳הנהנין׳ צריך לכסות את הראש?

והאם צריך רק לשים רק כובע על הראש או שממש צריך לכסות את כל השיער?

פשוט אני בעלת תשובה (אני בת 15), ובשעת תפילת שחרית מנחה וערבית או בזמן קריאת תהילים אני מכסה ממש את כל הראש.
כמובן לא ליד אנשים זרים, ורק בחדרי הפרטי כשאני לבד.
האם זה בסדר? מה עדיף? לכסות את כל הראש והשיער או רק לשים כובע או משהו?
ומה הרב עובדיה יוסף זצוק״ל חושב על זה ואומר בנושא זה?
מה עדיף יותר?
תודה רבה. אשמח לתשובה, יום נעים.

תשובה

שלום וברכה

לדעת מרן בכל ברכה בוכל עת שאת מזכריה את שם ה' ראוי לכסות את הראש

לא צריך כיסוי מלא ודי בכל כיסוי מכל סוג שהוא.

אשמח לסייע לך עוד.