האם מותר להשתמש במוצרי טיפוח שמעורב בהם שומן חזיר?

  • כ"ד ניסן התשע"ח

שאלה

האם מותר לי להשתמש בסבונים או קרמים או משחות המיועדות לטיפול ולשימוש חיצוני אם יש חשש שמעורב בהם שומן חזיר? אציין שאינם תוצרת ישראל וכתוב בלועזית במרכיבים שיש אחוזים מסוימים של שומן זה.

אשמח למענה. אני מאוד נהנית מהמדורים המושקעים המגוונים והמעניינים! תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

מותר להשתמש במוצרי טיפוח שמעורב בהם שומן חזיר אם טעמו פגום ונפסל מאכילת אדם.

מקורות: יעויין שו"ת יחוה דעת חלק ד' (סימן מג) ושו"ת יביע אומר חלק ט' (עמוד רפא אות ל) ושו"ת באר משה חלק ה' (עמודים קלו-קלז).

בברכה,

הלל מאירס