תפילה וברכות

האם יש חיוב לחזר אחרי ברכת כהנים?

  • כ"ד ניסן התשע"ח

שאלה

שלום וברכה!! התפללתי בשמיני של פסח עם אשכנזים ולא היה כהן השאלה שלי האם צריך לחזור אחר ברכת כהנים או לא אשמח לקבל תשובה עם מקורות תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

אמנם יש מצוה על ישראלים ולויים לשמוע ברכת כהנים (ראה ביאור הלכה תחילת סימן קכח בשם ספר חרדים). מכל מקום אם לא היה כהן במניין שהתפללת בו אין חיוב לחזר אחרי מניין אחר כדי לשמוע ברכת כהנים (יעויין בשו"ת דבר אברהם חלק א' סימן לא).

אולם יש עניין ומידת חסידות לעשות כן. ויש לציין למה שהביא בספר נוטרי אמן חלק א' (עמוד צח) הנהגה מעניינת שנהג הגראי"ל שטיינמן זצ"ל בנסיעתו לארצות הברית בשנת תשנ"ח, שהיות והוא השתדל  שלא להפסיד "ברכת כהנים" בכל יום, ומכיוון שאצל האשכנזים אין נושאין כפיים בחוץ לארץ מלבד בימים טובים, התאמץ ונסע בכל יום לבית כנסת ספרדי ששם נוהגים בברכת כהנים, כדי להתברך בברכת ה' המובטחת בתורה.

בברכה,

הלל מאירס