חגים ומועדי השנה

גילוח בעומר לכבוד שבת קודש

  • כ"ד ניסן התשע"ח

שאלה

האם אפשר לכבוד שבת להתגלח בימי העומר באם זה מגרד ומפריע לי הזקן

תשובה

שלום רב,

יש אומרים שאם אתה מצטער הרבה כשאינך מגלח הזקן בעומר, והוא במקום צורך גדול, שיש להקל לגלח הזקן בכל ערב שבת לכבוד שבת, כי לא דיברו הפוסקים בגילוח הזקן כלל בזמנם. ומכל מקום טוב וראוי מאוד להחזיק במנהג זה שלא לגלח גם הזקן. וכן נהגו כיום בני הישיבות ובעלי הבתים הקובעים עתים לתורה (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן תצג סעיף יב).

בברכה,

הלל  מאירס