סימני כשרות עופות

  • כ"ג ניסן התשע"ח

שאלה

מדוע התורה (פרשת שמיני) מונה את סימני כשרות בחיות ובדגים ולא בעופות? אלא מסתפקת בציון שמותיהם בלבד)

ומאידך גיסא אנו מוצאים, שהיו לחכמים סימני טהרה וטומאה גם בעופות ונשאלת השאלה, מדוע לא מנתה אותם התורה?

תשובה

שלום וברכה

כך כתב בספר החינוך מצוה קנז

....סימני העוף לא נאמרו, לפי שהתורה פירשה לנו בשם כל הטמאים שבעולם, וכיון שכן הוא אין צורך לכתוב לנו סימניהן, כי כל עוף הנמצא בעולם חוץ מהם הוא כשר. ומכל מקום, מפני שכל אותן מינין שהודיעתנו התורה אין כל אדם בקי בהן, הודיעונו חכמים סימנין בהן, כדי שיכיר אותן כל אדם ויוכל לאכול מן העופות אף על פי שאינו מכיר אפילו אחד מכל המינין הטמאים המפורשים בכתוב.

בהצלחה,