נשים

האם מותר לאישה ללמוד נהיגה אצל גבר?

  • כ"ד ניסן התשע"ח

שאלה

האם יש בעיה מבחינת ההלכה ללמוד נהיגה אצל מורה נהיגה (גבר) לבחורה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה ראוי מאוד שאישה תלמד נהיגה אצל מורה אישה (יעויין בספר אשרי האיש חלק אבן העזר חלק ב' פרק יג סעיף ה, ובשו"ת הראשון לציון חלק ב' חלק אבן העזר סימן יד אות ג).

אמנם בשעת הדחק כשיש באמת קושי למצוא מורה טובה בסביבה הקרובה יש מקום להקל ללמוד אצל מורה גבר אם היא מקפידה שלא לדבר איתו על דברים שלא קשורים לנהיגה, ונזהרת מאיסור יחוד ונגיעה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס