שו"ת פסח

חומצת לימון במשקאות בפסח

  • י"ז ניסן התשע"ח

שאלה

על פי דעת רבים חומצת לימון או חומץ סינטטי הינם חמץ, חלק לפי השם חומץ המכיל בתוכו את השורש חמץ וחלק לפי שנעשה בתסיסה שחשש שיכולה להכיל רכיבי חמץ.

אם זאת בהרבה משקאות, רטבים ומוצרים נוספים כתוב שיש חומצת לימון ו\או חומץ סינטטי מסוגים שונים. מה לעשות במצב כזה שיש משקאות או מוצרים אחרים עם רכיבים אלו ויש גם חותמת כשר לפסח? האם ניתן לסמוך על חותמת הכשרות?

תודה רבה וחג פסח כשר ושמח לכם ולכל עם ישראל.

תשובה

שלום וברכה

אפשר לסמוך ללא כל חשש.

זה לא חמץ כאשר יש לזה כשרות לפסח.