נוער

צניעות ועוד

  • י"ג ניסן התשע"ח

שאלה

1.מדוע אומרים את פרק קכ"א מתהילים בתפילת ערבית הרי אסור לומר תהילים בלילה לכן מדוע מותר דווקא בתפילת ערבית?
2.אם מכינים חביתה ומוסיפים לביצים שברי מצה האם צריך לברך עליה המוציא ? (בפסח)
3.האם מותר ללבוש גרביים בצבע העור כי שמעתי שהרבה רבנים אוסרים ואומרים שצריך ללבוש גרביים בצבע שחור, אפור וכו' ורציתי לשאול אם זה חומרה או מצד הדין אסור ?
4.אם מותר לגבר לשמוע קול זמר אישה שהוא לא רואה וגם לא מכיר את האישה מדוע אסור לאישה לשיר בביתה בקול גבוה הרי הגבר השומעה מבחוץ לא יודע מי היא ולא רואה אותה ?
5.האם מותר לעבוד בגן חילוני עם נשים לא יהודיות? (רובן יהודיות )
6.האם מותר לזרוק חצאיות שמבחינת האורך הן צנועות אבל הבד נצמד לגוץ ומצריך לשים חצאית בסיס מתחת ?
7. שנה הבאה אני מתלבטת אם להתחיל ללמוד כדי לגמור בגיל 24 את התואר ולצאת לשידוכים אבל אני מרגישה שאני צריכה שנה מדרשיה לפני כן מה הרב אומר?
8.אם אני אצל רופא שיינים ואנחנו לבד במרפאה ויש חלון עם תריסים שהוא פתוח האם מותר ללכת לרופא שיניים וזה בקומה ראשונה ?
9.האם מותר לקנות נעלים בספירת העומר או שצריך להחמיר לאחר ל"ג בעומר ?
10.האם לקנות שפתון שאין לו הכשר ?
11. האם מותר לקנות משהו מהאינטרנט ויש חשש שהמוכרים הגויים יעבדו בשבת בגללי האם זה מותר מצד הדין ?
12.האם אסור לאישה רווקה להתלבש יפה(ובצניעות)כשהיא יוצאת החוצה בכדי לא להכשיל את העוברים ושבים?
13. האם אסור ללבוש חצאית שהיא ישרה ועוברת את הברך והיא לא צמודה לגוף ? כי קראתי שאסור מצד הדין ללבוש חצאית ישרה .?

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור במתן התשובה.

1. ישנם פרקים שאין בהם חשש על פי הקבלה לומר בלילה ופרק קכא הינו מהפרקים שניתן לומר בלילה כך גם פרקים א-ד בתהילים ופרק קיט.

2. כן.

3. לבישת גרביים בצבע העור מותרת רק בתנאי שניכר שזה גרב ולא הרגל עצמה ולכן צריך להקפיד שהגרב תהיה בעובי של לפחות 60/70 דנייר.

4. השכנים מכירים אותה.

5. מותר.

6.  מותר.

7. תלכי למדרשיה ואז תביני בעז"ה שאי לעכב את החתונה עד גיל כל כך מאוחר.

8. מאחר והדלת פתוחה ויתכן בכל רגע שיבואו זרים ויכנסו אין חשש ייחוד. אולם הדלת של חדר הטיפולים לא תהיה סגורה לגמרי אם אין מזכירה שיכולה להיכנס לחדר באמצע הטיפול.

9. מותר.

10. לא.

11. מותר ללא חשש.

12. מותר וחובה ללכת לבושה בצורה מכובדת וצנועה כראוי לבת מלך.

13. אם היא ארוכה ולא צרה אין איסור הלכתי.

בברכה, אשמח לסייע עוד בעז"ה להבא במהירות גדולה יותר.