החזרת גרושתו אחרי שחיה עם אנשים אחרים ללא נישואין

  • י"א ניסן התשע"ח

שאלה

אני גרושה כבר 15 שנים... אלו הגירושין הראשונים שלי... ומעולם לא התחתנתי מאז... היו לי מערכות יחסים מספר פעמים (גם אינטימית)... הקשר עם הגרוש שלי נותק לגמרי... ולפני מספר ימים הוא התקשר אלי הציע שניפגש ונבדוק אפשרות לחזור להיות ביחד.... האם מותר לי? תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

אם היית מתחתנת עם אדם אחר ומתגרשת ממנו, היה אסור לך לחזור לבעלך לשעבר, אך היות שלא התחתנת עם אף גבר אחר, למרות שהיו לך יחסים איתם - מותר לך לחזור להתחתן עם בעלך לשעבר. כמובן אם בעלך לשעבר כהן אסור לכם להתחתן בגלל העובדה שאת גרושה.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אבן העזר (סימן י סעיף א).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס