שאל את הרב - כללי

החלפת שם לתינוק

  • ט' ניסן התשע"ח

שאלה

בני בן חמישה שבועות. עד הברית לא הצלחנו להיסגר על שם כיוון שהיינו עסוקים בהתאוששות, טיפול בשני ילדים, הכנות לברית וכדומה. עם זאת, כיוון שחייבים, ולא ידענו במה לבחור, נתנו לבתנו הגדולה להחליט בין שני שמות ושם זה נתנו בברית. שם שני נתנו ע"ש אבי שנפטר. מאז שנינו לא מצליחים להתחבר לשם הזה למרות שאנו מנסים. גם לא רשמנו במשרד הפנים מסיבה זאת. כעת יש לנו שם חדש ששנינו מעוניינים בו. האם אפשר להחליף ולהשאיר את השם השני?
אם צריך לשאול עוד שאלות ולדבר אפשר להתקשר
תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

קודם כל, מזל טוב על לידת הבן, וסליחה על האיחור בתשובה.

כדי לשנות שם צריכים לעשות את זה בפני עשרה אנשים בזמן קריאת התורה בבית כנסת. יש לבקש מהגבאי לעשות "מי שברך" ולקרוא את השם החדש.

אמנם, יש לציין את הידוע מדברי האר"י ז"ל, שהשם שמזדמן להורים בשעת הברית נעשה באופן רוחני ושייך לנשמת הנולד.

לכן יש לשקול הרבה לפני שמשנים את השם הניתן בשעת הברית.

בברכה,

רב נחום