שבת

בנוגע לשבת ונסיעה לבית חולים

  • ה' ניסן התשע"ח

שאלה

היי ...זה נכון שרק אם בנאדם במצב סיכון ממשי לחייו רק אז הוא יכול לסוע לבית חולים בשבת? ואם נגיד חס ושלום ישבר לי היד או הרגל וזה לא מסכן חיים אז מותר לסוע לבית חולים בשבת?

תשובה

שלום וברכה

אמת שאם בוודאות אין כל סכנת חיים ורק האיבר בסכנה אסור לנסוע לבית חולים עם נהג יהודי ורק עם נהג נכרי ניתן להקל אבל בזמנינו עד שלא בודקים יש חשש של סכנת חיים אם בגלל זיהום או בגלל איבוד דם וכדו' על כן מותר לנסוע בכל מצב שלא בטוחים שאין כל סכנה לאדם.