חגים ומועדי השנה

ציור וכתיבה לילדים בחול המועד

  • ה' ניסן התשע"ח

שאלה

האם מותר לאפשר לילדים מתחת לגיל מצוות לצייר ולכתוב, למלא חוברות עבודה לפסח וכדומה בימי חול המועד? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לתת לילדים מתחת לגיל חינוך (גיל שש) לצייר ולמלא חוברות עבודה בחול המועד, אולם מעל גיל חינוך אסור (שו"ת אבני ישפה חלק א' סימן קי ענף ב בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל).

ויש מי שכתב להתיר גם בילדים מעל גיל חינוך (שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף כח, וטעמו, כיוון שדרך ציורים אלו להיזרק אחר זמן קצר. ועיין שם סעיף א, שהיתר זה כולל ילדים עד גיל בר מצווה או בת מצווה).

בברכה,

הלל מאירס