מדוע חג הסיגד נחגג רק אצל יהודי אתיופיה?

  • ג' ניסן התשע"ח

שאלה

בס"ד

שלום,
חג הסיגד נחגג כבר אלפי שנים בקרב היהודים בחיו בגלות באתיופיה אך לא נחגג אצל יהודים מארצות גולה אחרות למרות שהחג מקורו בתנ"ך.
רציתי לשאול מדוע זה כך? למה רק יהודים מאתיופיה חגגו את זה? זה פשוט לא נשמע הגיוני שהשאר פשוט לא שמו לב לזה, השאר בחרו שלא לחגוג? ואם כן מה הסיבה?

תודה רבה מקרב לב לעונה!

תשובה

שלום וברכה,

חג הסיגד - הוא מנהג מאוחר, ואין לו מקור מן התורה. זהו חג שקבעו לראשונה היהודים באתיופיה, יש אומרים במאה ה-6 לאחר ניצחון במלחמה, ויש אומרים במאה ה-15 על ידי אבא צברה (חכם אתיופי) להרחיק את את עדת ביתא ישראל מהשפעת הנוצרים.

בברכה,

דניאל בלס