חברה והשקפה

שמירת הברית לנצח את היצר הרע

  • כ"ט אדר התשע"ח

שאלה

היי אני נועם ואני עוד מעט בן 16. היה לי יום הולדת לועזי השבוע היה סבבה חזרתי מהלימודים ולצערי הרב אחרי 88 יום ששמרתי, נפלתי... כעסתי בכיתי נכנסתי למקלחת והתחלתי להרביץ לקיר ממש הרגשתי שיצר הרע ניצח בנוקאאוט רציתי למות לא יודע מה לעשות עכשיו זה לא יוצא לי מהראש אני ממש מבואס. מה עכשיו? לאן מתקדמים מכאן? 88 ימים הלכו לפח?

תשובה

שלום וברכה

אחד מהטכסיסים הכי קשים של היצר הוא להוריד את האדם לאחר חטא, לומר לו ששום דבר לא היה שווה וכל המאמץ היה לריק כי בסוף נכשלת וכך הוא מוריד לאדם את הרצון לנסות ולהתחזק שוב. אבל האמת היא כמובן לא כדבריו, אף אם נכשלת לאחר 88 יום וחטאת לרגע אחד הרי שכל הימים וכל הניסיונות וכל ההצלחות שלך עד לרגע זה נשמרים לגמרי ולא נמחקים כלל ולכן יוצא שהריווח הוא גדול בהרבה מאשר ההפסד. בעוד שהכישלון היה רגעי נניח למשך חמש דקות, ההצלחה היתה 88 ימים כפול 24 שעות כפול 60 דקות. כאשר תחשב את ההפסד מול הריווח תראה שהההצלחה היא פי 25 אלף יותר מאשר הכישלון, ומה לך להיות שבור ועצוב, תודה לבורא עולם שזכית לשמור על עצמך כל כך הרבה זמן ותודה לה' על כל הזמן הגדול והארוך שלא נכשלת וקבל על עצמך מחדש להמשיך ולנסות להתחזק ולשמור על הברית עוד הרבה ימים ושנים טובים ובזה תזכה להתעלות יותר יותר בתורה ויראת שמיים ולשמוח בהיותך עבד נאמן לבורא עולם.

עלה והצלח,