תורה ומדע

נסיעה בזמן

  • כ"ח אדר התשע"ח

שאלה

האם אכן אפשרי לעבור בין זמנים שונים במציאות? (לנסוע בזמן)

תשובה

שלום וברכה,

בלתי אפשרי.

מבחינה פיזיקלית צריך לעבור את מהירות האור כדי לשנות את קצב הזמן, אך כל חומר שאפילו מתקרב למהירות האור - מתפרק לחלקיקים מעוצמת המהירות והחום.

מדענים אינם דנים כיום ברצינות על נושא מסע בזמן, כי הוא מחוץ לתחום הראלי. אך מבחינה פיזיקלית, איינשטיין גילה מספר עובדות על ממד הזמן, שיכולות לגלות לנו כיצד הזמן פועל, ומעלה את השאלה התאורטית על מסע בזמן. נא קרא שני מאמרים שכתבתי על פרדוקס הזמן ומסע בזמן:

משעמם, ואין איך להעביר את הזמן? הרב זמיר כהן בעצות מעולות:

כיצד למצוא את האמת בחיים? צפו בשיעור המרתק:

האם הדאגות שלנו הן רק דמיונות?

פרדוקס הזמן: מה הקשר בין גיל היקום למסע בזמן?

 בברכה,

דניאל בלס