שו"ת פסח

מה צריך לנקות ואיפה לבדוק

  • כ"ח אדר התשע"ח

שאלה

שלום וברכה ,
רציתי לשאול 2 שאלות בנוגע לפסח
1.רציתי לדעת מה צריך לקנות לבית לפסח איפה צריך לבדוק חמץ
האם גם ארונות בגדים ? הרי אין שם חמץ (אין ילדים קטנים בבית )
מחסן ?

2.בדיקת חמץ- האב אצלנו מחפש רק את הפתיתים שהוחבאו ,הוא אינו מודע לצורך לחפש בכל המקומות ובנוסף הוא מובגר ויהיה לו קשה לעשות זאת ,האם אני יכולה לעשות זאת שלמרות שהוא מברך
והאם מותר לדבר במהלך הבדיקה ?
ואיפה צריך לבדוק ?

תשובה

שלום וברכה

1. צריך לבדוק מקומות שמכניסים בו חמץ או מקום שהולכים לשם באמצע ארוחה אף שבדרך כלל אין מכניסים חמץ.

אם את אל ניגשת לארון בגדים באמצע ארוחה/נישנוש ואין ילדים קטנים בבית אין צורך לבדוק.

2. תעשי זאת למענו אף שהוא מברך ואת תצאי ידי חובת הברכה ממנו.

מותר לדבר באמצע הבדיקה רק לדברים שהם לצורך הבדיקה.