איך גיור משנה את ההבדלים שיש בין יהודי לגוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אם ההבדלים בין גוי ליהודי הם כלכך עצומים (עולמות שלמים), למה מעשה הגיור הפשוט אמור לשנות את זה?

תשובה

שלום

אכן, בדיוק זה העניין, בשעה שגוי מתגייר ליהודי נשפע בו נשמה עליונה שמקורה מעולם האצילות, וכעין נשמות ישראל הנאצלות משם, [אם כי יש הבדל מסויים]. וכידוע מחז"ל שנשמות הגרים הנשפעות בהם בשעת מעשה הגירות עמדו יחד עם כל נשמות ישראל במעמד הר סיני.

ומכאן תבין את הרצינות הנדרשת בקבלת גרים, בהיות כי מעשה זה אינו מעשה פשוט כלל, והוא נוגע בעולמות העליונים, ולכן דעת כל הפוסקים מאוד לא נוחה מגיור המוני, שהוא מעשה הפוגם בקדושה והרצינות הנדרשת בעשיית מעשה זה.

למותר להעיר, כי זוהי הסיבה ההלכתית שהמתגייר שבפנימיות לבו לא מתכוון לקבל עליו עול מצוות, [אף שלפני הדיינים הוא אומר שהוא מקבל עליו עול מצוות], אין שום תוקף לגירות מסוג הזה, ואין השפעה של נשמה יהודית בגרות כזה, והוא מוגדר הלכתית כגוי בדיוק כמו לפני הגירות.

בהצלחה - מנשה ישראל