תפילה וברכות

ברכת האילנות על עצי פרי הנטועים בעציצים

  • י"ז אדר התשע"ח

שאלה

האם מותר לקרוא ברכת האילנות על עצי פירות שגדלים בעציצים גדולים?? תודה!!!

תשובה

שלום רב,

אפשר לברך ברכת האילנות על עצי פרי הנטועים בעציצים (אפילו אם העציצים אינם נקובים, ואפילו אם הם מונחים על גבי קרקע מרוצפת) - אם הם גדלים כהוגן ומלבלבים ומוציאים פירות כשאר אילנות - שהרי הנאתן שווה לעצי פרי הנטועים בקרקע.

מקורות: ראה בשו"ת ברכת יהודה חלק ב' (חלק אורח חיים סימן יא). וע"ע בספר מישרים אהבוך (עמוד רמט) בתשובת הגר"ח קניבסקי שליט"א.

בברכה,

הלל מאירס