איסור הוצאת זרע לבטלה באדם עקר

  • י"ז אדר התשע"ח

שאלה

האם בן אדם שהוא עקר עובר על איסור זרע לבטלה. תודה

תשובה

שלום רב,

גם לאדם עקר אסור להוציא זרע לבטלה.

מקורות: כבר עלה ונסתפק בזה במנחת חינוך (מצוה א אות לא), וכתב שיש להאריך בזה, וצריך עיון מיוחד. ועיין בשו"ת מהרש"ם חלק ז' (סימן כו) שהביא בשם שו"ת אמרי אש (סימן סט) דליכא איסורא בכהאי גוונא. וכך סובר בשו"ת שבט סופר (חלק אבן העזר סימן א).

אולם ראה בשו"ת בנין ציון (סימן קלז, ד"ה והנה) ובשו"ת אמרי בינה (חלק אבן העזר סימן ח) ובשו"ת רב פעלים חלק ג' (חלק אבן העזר סימן ב) שהעלו שגם לאדם כזה יש איסור הוצאת זרע לבטלה. וכן כתב בשו"ת ישכיל עבדי חלק ב' (חלק אבן העזר סימן ו אות ד) וחלק ה' (חלק אבן העזר סימן י אות ד).

ועיין עוד באוצר הפוסקים (סימן כג סק"א אות ג) ובשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק אבן העזר סימן כא אות ב) וחלק יא' (חלק אבן העזר סימן ק אות סט).

בברכה,

הלל מאירס