נשים

זרע לבטלה לפני ואחרי חתונה

  • ט"ו אדר התשע"ח

שאלה

שלום וברכה כבודו
יש לי שאלה נכון תמיד אומרים שלגבר ואישה אסור לקיים יחסי מין עד החתונה משום שלא היה מצב לזרע לבטלה
אז השאלה שלי היא עם אחרי החתונה גבר ואישה מקיימים יחסי מין והאישה לא נכנסת להריון זה לא נחשב זרע לבטלה?
כיאלו מה זה משנה ככה או ככה זה אותו דבר לא?

תשובה

שלום וברכ

הקיום יחסים ללא חתונה הינם איסור חמור בפני עצמו ללא קשר לזרע לבטלה.

יש איסור הנידה שכל נערה מעת המחזור הראשון שלה עד לטבלה הינה נידה. ואף לאחר טהרה עדיין אסור לקיים יחסים ללא קידושין וכמבואר ברמב"ם.

יש הסבורים שמאחר ואין היתר לקיים יחסים ללא חתונה, הזרע נחשב לבטלה אפילו שהוא בעת קיום יחסים רגילים.

כאשר אדם מקיים יחסים עם אשתו אין בזה איסור זרע לבטלה אפילו שלא נכנסים להריון.