אם מחלו לי על חוב, האם אני צריכה להפריש מעשר מאותו הסכום?

  • י"ד אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב,

אם הייתי צריכה להחזיר סכום מסוים לאדם והוא ויתר לי על הסכום כמתנה כביכול, האם עליי להפריש מעשר מאותו הסכום?

תודה!

תשובה

שלום רב,

את לא צריכה להפריש מעשר מסכום החוב שמחלו לך.

מקורות: באורח צדקה (פרק ט סעיף יח), ובהערה שם כתב שכן קיבל מהגרי"ש אלישיב זצ"ל ויבדל לחיים הגר"נ קרליץ. הגרי"ש אלישיב ביאר שפטור ממעשר מאחר ואינו בעין. והגר"נ קרליץ ביאר שהוא כמתנת מטלטלין שהמנהג שאין מעשרים.

בברכה,

הלל מאירס