פורים - קריאת המגילה - נשים

  • י"א אדר התשע"ח

שאלה

שלום הרב וצהריים טובים,
יש לי כמה שאלות.
אני גרה בסביבה מאוד מאוד חילונית, ויש פה רק 2 בתי כנסת.
אחד מהם נורא קרוב לבית שלי אז חשבתי ללכת לקרוא את המגילה שם.
אבל תמיד נורא נורא ממהרים שם, בכל התפילות, גם בימי חול וגם בשבתות ובחגים,
ולמדתי שממש חשוב לקרוא את המגילה בדקדוק, מילה במילה ואסור להחסיר אף מילה כי אז לא יוצאים ידי חובה קריאת המגילה.
ואני חוששת שהחזן יקרא נורא מהר או יתבלל או בכלל לא יכוון להוציא את הקהל ידי חובה כי בדרך כלל יש אצלנו חזנים חילוניים (והם לא כל כך מודעים לכל ההלכות), ולא בטוח שהרב של הקהילה שלנו יהיה נמצא. ואם כן אז אני גם לא יודעת מאיזה קלף יקראו ואם הוא כשר כי כמו שכבר הזכרתי, מקום מאוד חילוני..
מה עליי לעשות במצב כזה?

השאלה השנייה שלי היא כזאת -
האם אישה חייבת לשמוע את המגילה בבית כנסת? מהחזן? או שהיא יכולה לקרוא לבד בעצמה? (מספר תנ״ך) ואם לא אז למה?
והאם גם בבוקר היא מחוייבת לכך? או שהיא יכולה לקרוא לבד בעצמה?

והשאלה האחרונה היא האם מותר לנסוע בפורים? כי ראיתי באיזה מקום שזה תלוי במרחק וכל מיני דברים כאלה (לא כל כך הבנתי), ואם מותר לנסוע אז אני אוכל להגיע לבית כנסת השני שנמצא ביישוב שלי והבית הכנסת השני הוא יותר ״חרדי״ נגיד את זה ככה והאווירה שונה.
חשוב לי לציין שהמרחק בין הבית כנסת ההוא לבית שלי הוא 7 דקות באוטו.

אשמח לתשובות בהקדם? תודה רבה לך :)

תשובה

שלום וברכה

1. את יכולה ללכת לבית הכנסת השני  אז בוודאי עדיף.

אין כל בעיה כפי שכתבתי בתשובה 3.

2. אישה כמו גבר חייבים בכל מצוות הפורים. קריאת המגילה יכולה להיות רק במגילה כשרה מתוך קלף ואי אפשר לקרוא מספר מודפס.

3. האם מותר לנסוע בפורים ללא כל חשש

בברכת פורים שמח,