נשים

האם מותר לאישה להסתפר אצל ספר גבר?

  • י' אדר התשע"ח

שאלה

שלום רב, ב"ה אני מתחזקת ומנסה לכסות את הראש. יש לי הרבה שנים ספר שאני רגילה אליו ובטוחה ואוהבת את התספורת שלו. לא נותנת לאף אחד אחר לספר אותי. האם מותר לי להמשיך להסתפר אצלו? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אסור לאישה להסתפר אצל גבר (אוצר דינים לאשה ולבת פרק ס סעיף כה ובהערה שם בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, שו"ת רבבות אפרים חלק ה' סימן תקז, שו"ת נצח יוסף חלק א' סימן סו, שו"ת יצחק ירנן חלק ב' חלק אבן העזר סימן א, אום אני חומה חלק א' עמוד כ ס"ק נג), וגם כשהגבר מספר טוב יותר או המחיר שלו יותר טוב - אין שום היתר בדבר. בעז"ה תחפשי ותמצאי אישה שמספרת טוב, והבאה להיטהר מסייעין בידה.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס