האם צריך שיהיו לשולחן אכילה ארבע רגליים?

  • ז' אדר התשע"ח

שאלה

האם יש עניין וחיוב בשולחן אוכל בבית שיהיה על 4 רגליים? אם כן למה דווקא על 4 רגליים.
אני פשוט רוצה לקנות לבית ולא יודעת אם זה בסדר לקנות שולחן שעומד באיקס. תודה

תשובה

שלום רב,

אין שום חיוב לאכול על שולחן עם ארבע רגליים, אולם בשבת ויום טוב יש עניין במידת האפשר לאכול על שולחן עם ארבע רגליים.

מקורות: כן כתב רבי חיים ויטאל זצ"ל בשער הכוונות (דף עב עמוד א) שהאר"י ז"ל היה מקפיד מאוד וזהיר לאכול בשולחן של ד' רגליים כדוגמת שולחן של בית המקדש. והובא במגן אברהם (תחילת סימן רסב). ועניין זה שייך גם ביום טוב וכמו שכתב השל"ה (מסכת שבת, פרק תורה אור, בהג"ה). וע"ע מש"כ בזה בספר שיבת ציון חלק א' (שער א' סעיף י).

בברכה,

הלל מאירס