אמונה

האם השם רוצה גויים בישראל

  • ה' אדר התשע"ח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב,
אני מנסה להבין מה דעת התורה לגבי התהיות שאעלה בהמשך ואודה לכבודו על תשובות ברורות וחד משמעיות על מנת שאוכל לסדר דעתי:

האם בורא עולם לא רוצה שיהיו בארץ ישראל גויים שיגורו כאן? כי לפי התורה אני רואה שבורא עולם ביקש מעם ישראל כשכבשו את הארץ שלא להשאיר כאן גויים כדי שלא נתקלקל ממעשיהם. האם עמדתי צריכה להיות כזאת גם בימינו?
אני כמובן מסכימה לחלוטין שאדם נברא בצלם ויש לייחס לו את הכבוד הראוי, אבל זה עדיין לא מתיר משהו שבורא עולם לא רוצה שיקרה.

בנוסף, מי הם ערב רב בימינו? והאם יהודים שמאלניים קיצוניים יוצאים מכלל ישראל? מאוד קשה לאהוב אותם. למעשה, זה בלתי אפשרי.

אני מרגישה שלאחרונה אני הולכת לקווים קיצוניים במחשבה (שלא על מנת לפעול בצורה מסוכנת) אלא, שמתגבשת אצלי דעת תורה כפי שבורא עולם היה רוצה, בלי "פוליטקלי קורקט" אלא מה שהאמת - אמת.

אודה לכבוד הרב אם יוכל להורות לי דעת תורה בעניין.

תשובה

שלום וברכה,

הנה התייחסות של הרב זמיר כהן שליט"א לנושא שאלתך:

https://www.hidabroot.org/article/231692

ההלכה לימדה אותנו על מושג "גר תושב", שהם גויים החיים בארצנו, אך מקבלים על עצמם שבע מצוות בני נח ומנהגי המוסר היהודי, ועל כן מעשיהם אינם מקלקלים. גרי-תושב מצווה לעזור להם (עבודה זרה, דף ס"ד, עמוד ב').

הבעיה תהיה אפוא עם גויים שאינם מוכנים לקבל את המוסר היהודי, ועוד באים להשפיע עלינו את המוסר הגויי שלהם. לכך ראוי להתנגד, אך ספק מה תהיה ההתנגדות לכך בימינו, היות שעוד לא חזרה מלכות ההלכה לישראל, ורוב היהודים עדיין גרים בחו"ל (כך שיש להתחשב במושג הלכתי נוסף שנקרא "מפני דרכי שלום"). מה שנתון להוראת גדולי ישראל. אך לפחות נדע את הכלל שלכתחילה אין לנו בעיה עם גרים-תושבים אשר מקבלים על עצמם את שבע מצוות בני נח והנהגות המוסר היהודי.

בברכה,

דניאל בלס