מהו תפקיד הסנדק בברית?

  • כ"ט שבט התשע"ח

שאלה

שלום רב,

אחותי ילדה לפני מספר ימים בן זכר ראשון ברוך השם. נבחרתי להיות הסנדק בבית, 1. מה תפקיד הסנדק? 2. האם יש ברכה שאני צריך לברך בזמן שאני מחזיק את התינוק או רק להרים אותו? 3. יום לפני יש ערב זוהר, האם לסנדק בערב זה יש תפקיד? אשמח לקבל את נוסח הברכות במידה ויש.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. תפקיד הסנדק הוא להחזיק ולתפוס את התינוק על ברכיו כדי שיוכל המוהל למול את התינוק. ומעלתו גדולה ונשגבה שנחשב כמקטיר קטורת (ראה רמ"א יורה דעה סימן רסה סעיף יא).

2. אין על זה ברכה.

3. לא.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס