חברה והשקפה

האם אפשרי לקרוא בכף היד?

  • כ' שבט התשע"ח

שאלה

שלום,
חבר שלי אמר לי שהוא פגש מישהו שהוא מכיר, והוא קרא אותו, כל מיני דברים (על איזה תכונות יש לו, צבע אהוב וכו׳...) ועוד כל מיני דברים.
כשהוא שאל אותו איך הוא מצליח אז הוא אמר לו שזה דברים שהוא לא יבין וכשהוא התעקש הוא אמר לו שזה:״**** (השם של החבר שלי) שרה יצחק דרחל (אני לא זוכר אחד לאחד אבל בערך זה העיקרון) .
שאלתי אותו אם הוא חשב על התשובה לפני שהוא אמר אותה כמו- אם הוא חשב שהוא אוהב צהוב לפני שהוא אמר או אחרי, והוא אמר שאחרי שהוא אמר הוא אמר וואי נכון איך ידעת ולא חשב על התשובה לפני...
רציתי לדעת אם זה אפשרי הדבר הזה או לא אמיתי והוא אומר רק דברים כלליים שיכולים להתאים לכל אחד? ואם זה הגיוני, זה מותר?
אני יודע שיש היום הרבה רמאים בתחום הזה אבל הוא התעקש שזה בן אדם שהוא מכיר טוב והיה חשוב לי לבדוק אם זה נכון אצל היהדות...

תשובה

שלום וברכה

אכן יכולים לראות הרבה על כף היד.