שתי שאלות אתרוג

  • ט"ו שבט התשע"ח

שאלה

שלום רב,
א. האם על אכילת אתרוג יש לברך שהחיינו? (לא אכלתי אתרוג לאחרונה, ושמרתי אותו מסוכות לט"ו בשבט...)
ב. בני בן ה-13.5 מבקש בבקרים להתפנות, לשפשף שיניים ורק אז ליטול ידיו (ידוע לי שיש להתפנות ורק אז ליטול ידיים, אך הוא מבקש גם לשפשף שיניים לפני הנטילה). האם יש לאפשר זאת?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום וברכה

א. מי שבירך שהחינו על האתרוג בשעת נטילתו לא יברך בשעת האיכלהה שהחיינו.

ב. יש להסבירלו בדרכי נועם את המבואר בגמרא שיש רוח רעה על היד ואסור לגעת ביד בשום נקב ויש בזה חשש של סכנה ולכן יש להקפיד ליטול ידיים לפני כל נגיעה בנקבי הגוף ובכלל זה צחצוח שיניים ולא להתעצל. בעז"ה הדברים יתקבלו אצלו.