האם מותר שילדה תישן עם דודה בחדר אחד?

  • י"ד שבט התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב.
האם מותר שילדה בת 9 תישן עם דוד שלה שהוא בחור גדול באותו חדר?
והאם זה דומה\שונה מילד בגיל 9 שישן עם דודתו שהיא בחורה גדולה באותו חדר?
אשמח לתשובה .
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בשני המקרים יש איסור ייחוד שמותר רק כאשר ששומר/ת שמצילה מהייחוד כגון אח של הילדה שנמצא שם בבית וכדו'

אף במקום שאין איסור ייחוד כגון שיש שומרים יש להיזהר מאוד בדבר ומקרים רבים של חטא יכולים להיווצר מדברים אלו. על כן אין לעשות זאת אלא מדוחק ובמקרים חד פעמיים.