שאל את הרב - כללי

איזה קול יש להשם

  • י"ד שבט התשע"ח

שאלה

שלום...אני יודעת שאלוהים הוא לא גבר ולא אישה ושאין לו דמות ...אז כשהוא דיבר עם משה רבנו למשל איזה קול היה לו גברי או מין קול נשי כזה

תשובה

שלום וברכה,

הקב"ה כמובן אינו זכר ואינו נקבה. לגבי קולו - לא ראיתי התייחסות ישירה לנושא זה, אך נ"ל הגיוני להציע אחד משני הפירושים:

1. קול נבואה פונה ישירות לנשמה, ואינו דומה לאף קול אנושי שאנו מכירים.

2. ה' הוא שליט בעולמו, ועל כן הפנייה אליו היא בלשון זכר המדגישה זאת: "בראשית ברא אלוקים". על כן, הגיוני שקולו של ה' המחיש את דרך התגלותו בעולם, בקול איש ולא בקול אשה.

בברכה,

דניאל בלס