נישואין לכהן בלבול

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב!
אבא של אבי לא גידל אותו, לא היה נשוי לסבתי ולמעשה הוא לא ידע שהוא קיים בכלל עד גיל מסויים. לאבי שם משפחה של סבתי. ואבא שלו מסתבר שהוא כהן.
עכשיו הוא ואימא שלי היום נשואים 28 שנים בנישואים אזרחיים רק בתעודת זהות ובתחילת הקשר שלהם לאחר 5 שנים הם התגרשו ואז לאחר כמה חודשים נישאו בשנית אחד לשניה (כן זה מסובך טיפה)) כל זה בטקס אזרחי בלי חופה וכו'. עכשיו הם החליטו שהם רוצים לערוך חופה ולהתחתן כדת משה וישראל. השאלה היא האם עצם זה שאבא של אבי הוא כהן יכול למנוע מהם להתחתן? למרות שהוא לא היה נשוי לאימו ואבי מעולם לא נשא את שם משפחתו?
מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב למרות כל הבלבול. אודה מאוד לתשובתך. תודה מראש כבודו.

תשובה

שלום וברכה

שאלות מעין אלו אמורות להתברר במשרדי הרבנות המקומית אבל בכל זאת אוכל לתת כיוון למחשבה.

אבא שלך הוא כהן לכאורה. אולם הגירושין שהוא עבר אלרח החתונה האזרחית לא ברור הא זה באמת תקף כגירושין של ממש או לא ואת זה יש לברר בבית הדין.

עלי והצליחי,