שבת

שבת ואח סיעודי

  • י"ב שבט התשע"ח

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב
בבקשה שאלות דחופות
יש לי אח שהוא סיעודי
וגר בבית של הוריי וגם איתי ביחד
הוא חולה טרשת נפוצה שחלה הדרדרות במצבו היה מאושפז בביח חודשיים עם דלקת ריאות היה מורדם ומונשם
ב״ה חזר הביתה
אבל מצריך טיפולים כל הזמן וגם בשבת השאלה איןך ומה מותר לעשות בשבת
הוא מוזן דרך זונדה
וצריך ללחוץ על המכשיר כדי לתפעל אותו מחדש השאלה אם מותר ואותו הדבר אינהלציה הכל מחובר לחשמל אבל צריך לחדש כל פעם וכל פעם צריך לכבות ולהדליק בכפתור הראשי האם מותר הדבר?
האם מותר לכתוש לו כדורים ?
בבקשה זה דחוף לי שתענו לי
ועוד פעולות רבות כאלה
אין לנו מטפל בבית זה אני והוריי .

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים מותרים כי זה מצב של פיקוח נפש. מאחר ומדובר במצב שאינו דחוף מיידית, הרי שאם אפשר לעשות בשינוי, עדיף

מאחר וזה רוטינה קבועה יש לכתחילה למצוא גוי שכן שיבוא לעשות את הפעולות בתשלום סמלי.

כתישת הכדורים תיעשה ביום שישי אולם אם לא עשו זאת ביום שישי מותר לעשות זאת גם בשבת.

בהצלחה,