נשים

כיסוי ראש חלקי מול מלא

  • ט' שבט התשע"ח

שאלה

שלום הרב, לפני 4 שנים התחתנתי והייתי עם חצי כיסוי לפני שנה אמרתי שאני אנסה וניסיתי כיסוי ראש מלא כדי שזה יעזור לבנות שיהיו בריאות .... בשנה האחרונה היה לי מממש קשה עם הכיסוי והרגשתי שאני לא באמת אני עם הכיסוי המלא... ואפילו חושבת שבעלי לא אוהב את זה כל כך... חושבת לחזור לכיסוי ראש חלקי. מה עושים במקרה כזה? מתלבטת ומפחדת שיהיה לי מצפון להוריד לחלקי.

תשובה

שלום וברכה

לא נכון להוריד את הכיסוי לחצי, את יכולה לגלות עד לרוחב של שני אצבעות בתחילת השיער ולהקפדי שלא לגלות יותר.

בבית את יכולה לוותר עעל הכיסוי לגמרי אבל חלילה לוותר על מצווה נעלה זו שיש בה שמירה מעולה לך וליידיך ולבעלך ואי הכיסוי מביא דברים לא רוציים לאשה ולבעלה ולידלים וכמבואר בזוהר הקדוש, ראי בהרחבה על מצווה זו https://www.hidabroot.org/question/67016

את יכולה לשנות את סגנון הכיסוי עד שתמציא כיסוי ראש האהוב עלייך ועל בעלך.

עלי והצליחי והיי חזקה,